Vogels.

Fotograferen van vogels is niet eenvoudig. Veel geduld en vooral ook veel geluk heb je nodig.
Van een aantal vogels is een serie beelden in een album geplaatst.

 Zomergasten: tjiftjaf en kievit.

De keivit in de wei, de tjiftjaf in de tuin. De zomergasten zijn terug. Het voelt heerlijk de kievit en de tjiftjaf weer te horen en te zien...
Ga naar de fotopagina....


 Koolmees (Parus major).

Winter 2009 en er valt sneeuw, het is 20 december: in de achtertuin komen veel vogels wat te eten halen. De koolmees komt ook kijken of er wat van zijn gading is.
Ga naar de fotopagina....


flamingo'sFlamingo's in het Zwillbrocker Venn (Phoenicopterus).

Het Zwillbrocker Venn is een ongeveer 175 ha groot natuurreservaat aan de Duits-Nederlandse grens. Hier leven flamingo's.
Lees meer....


winterkoninkjeWinterkoninkje

Niet alleen ver van huis, maar ook in onze tuin zijn vaak mooie dingen te beleven. Wat te denken van een winterkoninkje die af en aan vliegt met veertjes om de laatste hand te leggen aan het nestje.

winterkoninkjeGrauwe ganzen

In natuurpark Lelystad leven grauwe ganzen (anser anser) Een fotoserie van het gevecht om het territorium.

visdiefDe visdief (Sterna hirundo)

Een vogel uit de familie van de sterns(Sternidae). Een slanke vogel met zwarte kap en een rode snavel. Als je die eenmaal hebt zien vliegen en duiken vergeet je hem nooit meer ...

vinkjesVinkjes in het nest.

In onze tuin is het druk. Een nest met jonge vinkjes in de voortuin. Zonder de kleintjes of ouders te hinderen (het nestje bevond zich pal voor ons raam) konden we van dag tot dag de verrichtingen volgen. De ouders vliegen af en aan.