Pups geboren!

Op 12 april 2009 zijn de pups van Mika (Holterhook Solo Conté) geboren. 7 gezonde teefjes en 2 reutjes. Na een week mochten we op kraamvisite komen en voorzichtig de eerste foto's maken. De pups liggen dan nog lekker warm onder een rode lamp.

Pups 1 week oud

(klik op de foto voor een vergroting- voor de volgende of vorige foto links of recht op de foto klikken)

0 0 0 0 0 0

Pups 3 weken oud

2 weken later: de pups groeien als kool. Het verschil met ons eerste bezoek is enorm. De pups zitten al, de oogjes zijn open en er wordt al een beetje geoefend met het lopen. Per mail worden we ook op de hoogte gehouden van het wel en wee van het grut.

0 0 0 0 0 0 0

Pups 4 weken oud

Ondernemend worden ze, de kleintjes. Inmiddels verhuisd naar een grotere kennel en daar maken ze dankbaar gebruik van. Het duurt maar even of ze komen nieuwsgierig kijken wat er voor leuks er in hun omgeving te beleven is.

0 0 0 0 0 0 0

Pups 5 weken oud

Dit is wel duidelijk: de wereld wordt groter! Over de rand van het hekje willen ze. Daar is wat te beleven. Heel aandachtig worden alerlei dingen ontdekt. Een echte Labrador- eigenschap die nieuwsgierigheid. Als je bij ze in de kennel zit, duurt het maar even of er komen er zo een heel stel naar je toe.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

Pups 6 weken oud

Naar buiten! Hier is het te beleven. Het jonge spul stort zich vol overgave in het ontdekken van het hele terrein. De planten, schoenen en zelfs de staart van Mika worden aan een diepgaand onderzoek onderworpen. Er wordt ook al getraind voor 'verkeerszekere hond'. Rollebollen met elkaar tussen de bedrijven door natuurlijk ook. Van een blond bolletje veranderen sommige pups in grijszwarte 'poetslabjes'.

Na een poosje worden de eersten al weer wat moe...

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

Jikke mag mee naar huis.

Naar de nieuwe baasjes en naar Zap. Spannend allemaal. Eerst de reis in de auto, dan de nieuwe tuin en het nieuwe huis. Allemaal vreemde dingen, andere geluiden en ook nog een andere bench. En dat allemaal zonder je, o zo vertrouwde broertjes en zusjes. Gelukkig is er Zap. Die kun je in zijn staart bijten, in zijn poten happen. Zelfs de peilemuis van Zap is niet meer veilig. Zap draagt het ene na het andere speeltje aan om het de kleine Jikke naar de zin te maken

De eerste foto's bij ons thuis ....

0 0 0 0 0 0

Naar de volgende foto's van Jikke